Recepte kā pagatavot KFC vistas gabaliņus cepškrāsnī soli pa solim ar bildēm.
Šājā rakstā padalīšos ar savu KFC vistas recepti un izstāstīšu soli pa solim kā pagatavot KFC stila ceptus vistas gabaliņus cepeškrāsnī. Par iedvesmu manam garšvielu mikslim bija šis raksts, kurā apgalvo, ka tur aprakstītais garšvielu maisījums varētu būt “īstais KFC receptes garšvielu mikslis”. Lai nu kā, COVID viekalu patukšajos plauktos atrast visu tur aprakstīto nav viegli, tāpēc ieviesu šādas tādas izmaiņas. Tā arī radās šī recepte. Pats vainīgs – tagad jācept katru reizi, jo cālis sanāk garšīgs un ne pārāk ass – bērniem arī tīri labi garšo :). Tad nu ķeramies pie gatavošanas…
Sagatavošanas darbi aizņems apmēram 15-20minūtes, cepšanas laiks cepeškrāsnī ir 60 minūtes.
Lai pabarotu divus pieaugušos un divus bērnus Tev vajadzēs:
- 1kg (2 iepakojumi) vistas stilbiņu bez locītavām (es izmantoju Ķekavas)
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarote timiāna
- 1/2 tējkarote bazilika
- 1/2 tējkarote raudenes (oregano)
- 1/2 tējkarote sinepju pulvera
- 1/2 tējkarote malta ingvera
- 1 tējkarote ķiploku sāls
- 2 tējkarotes maltas paprikas
- 2 tējkarotes piecu piparu maisījuma
- 150g miltu
- 2 olas
- 50-70ml ūdens (var aizvietot ar pienu)
- eļļa cepšanai – es izmantoju olīveļļu, bet derēs jebkura, kas paredzēta cepšanai.
Vēl būs nepieciešami trīs dziļi šķīvji – viens sakultām olām ar ūdeni, viens garšvielām ar miltiem un viens eļļai, kā arī pati panna, ko liksim cepeškrāsnī. Es izmantoju Pyrex dziļo stikla pannu cepešiem viena iemesla dēļ – to pēc gatavošanas var izmazgāt trauku mašīnā. Ja tev nav tādas, domāju dziļā cepampaplātē arī būs OK, tikai ieteiktu ieklāt cepamo papīru, jo pēc tam to visu pasākumu būs vieglāk satīrīt.
Es parasti gatavoju garšvielu miksli divām reizēm, jo piparus maļu pats (apmēram 45-50 dzirnaviņu apgriezieni = viena tējkarote), un tā ir vienkāršāk samērīt daudzumus. Manas tējkarotes ir ar nelielu kaudzi. 😀 Es rūpīgi sajaucu garšvielas un pusi gatavā garšvielu maisījuma lieku ledusskapī nākošajai gatavošanas reizei. Tāpēc bildē izskatās vairāk.
Sāc ar to, ka ieslēdz cepeškrāsni, iestati 225C temperatūru un režīmu ar gaisa plūsmu (ventilators strādā visu laiku) – parasti šajā režīmā cep konditorijas izstrādājumus. Kamēr cepeškrāsns uzsils, pagūsi izdarīt visu pārējo.
Zupas šķīvī rūpīgi sajauc garšvielas, tad pievieno 150g miltu un atkal rūpīgi samaisi. Šajā sķīvī mēs viļāsim sakultā olā mērcētos vistas gabalus.
Rezultātāts izskatās šādi:
Nākamā dziļā šķīvī nedaudz sakuļam divas olas līdz vienmērīgai konsistencei, pēc tam pievienojam 50-70ml ūdens (atšķaidam olas uz pusi ar ūdeni) un atkal nedaudz sakuļam līdz vienmērīgai massai – šajā šķīvī peldināsim cāļā gabalus pirms apviļāsim tos garšvielās. Ūdens vietā var izmantot pienu.
Rezultāts izskatās šāds:
Trešajā šķīvī ielejam eļļu tik daudz, lai ir apmēram 1cm dziļums – šeit mēs viegli iemērksim olā un garšvielās apviļātos vistas gabalus, cenšoties nenokasīt garšvielu maisījumu no vistas gabaliem un pēc tam tos vistas gabalus liksim cepampannā.
Cepamo pannu viegli iesmērējam ar eļļu. Es ar tīrām rokām izsmērēju eļļu pa visu pannu un malām. Ja cepsi dziļā paplātē ar cepampapīru, izlaid šo soli:
Tā izskatās mans konveijeris. Tālāk pa labi atrodas panna, kurā salieku cāļā gabalus.
Vistas gabalus liec olā ar ūdeni un kārtīgi izviļā no visām pusēm.
Tad pa vienam-diviem gabaliem liec šķīvī ar garšvielām un atkal kārtīgi tos izviļā, lai izveidojas kārtiņa un vistas gabaliem vairs nelīp nekas klāt.
Pirms likšanas cepampannā vai uz paplātes, vistas gabalus viegli iemērc no katras puses eļļā, kas mums ir trešajā sķīvī. Doma ir nenokasīt nost garšvielu kārtiņu, bet to pārklāt ar eļļu. Gala rezultāts, pirms liekam cāļa gabalus cepeškrāsnī, izskatās šādi:
Kad visi gabali ir uz paplātes, liekam to cepeškrāsnī pa vidu un cepam.
Pats svarīgākais visā šajā procesā ir cepšanas režīms un laiki.
Ja tev ir dziļa panna cepšanai, kas līdzīga manējai tad pirmās 15 minūtes cepam 225C, pēc tam samazinam temperatūru līdz 170C un cepam vēl 45 minūtes.
Ja tu izmantosi paplāti nevis dziļo stikla trauku, tad pirmās 13-15 minūtes cep 225, pēc tam samazini līdz 170C un cep vēl 40 minūtes – uz paplātes būs nedaudz ātrāk gatava.
Pēc 15 minūtēm 225C režīmā vistas gabaliem ir jau jāizskatās apceptiem ar zeltainu ompletei līdzīgu kārtiņu.
Šādi izskatās gatava vista tikko izvilkta no cepeškrāsns:
Vista ir ļoti garšīga pati par sevi bez garnīra, vienkārši ar svaigiem dārzeņiem un svaigu maizi.
Labu apetīti!
Manas pārējās receptes.
Ja tev patika šī recepte, pamēgini manu biezpiena plācenīšu recepti! Biezpiena plācenīši sanāk pufīgi un ļoti garšīgi.
Ja gribi ātras un garšīgas vakariņas tad noteikti iesaku pamēģināt manu teriyaki laša steika recepti cepeškrāsnī – gatavošanas laiks ir tikai 13-15 minūtes un sanāk ļoti garšīgi. 🙂
Atbildēt